کاربر میهمان ( ورود ) | ثبت‌‌نام میهمان  | راهنما  دوشنبه، ۱۹ آذر‌‌ماه ۱۴۰۳ | Monday, December 9, 2024
 
 
سامانه ثبت‌ نام مدیریت آموزشی مربیان مدارک آزمون مطالب
 

۱۰ اشتباه که به خودروی شما آسیب می‌زند

  اگر می‌خواهید دیربه‌دیر مجبور به مراجعه به تعمیرگاه شوید و درگیر هزینه‌های سنگین تعمیر خودرو نشوید، این مطلب را از دست ندهید.  

 شنبه، ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰:۵۳|

یکی از موضوعات مهم در خودروها چه نو و چه کارکرده، قابلیت اطمینان است. با نگهداری مناسب و استفادهٔ صحیح از خودرو، می‌توان قابلیت اطمینان آن را بهبود بخشید. حتی باکیفیت‌ترین خودروها هم در صورت عدم مراقبت صحیح، مستعد خرابی خواهند بود. با چند اقدام ساده، می‌توانید جلوی خرابی‌های بزرگ را بگیرید تا درگیر هزینه‌های سنگین تعمیرات نشوید؛ بنابراین، اگر می‌خواهید قابلیت اطمینان خودروی خود را به حداکثر برسانید، از ۱۰ اشتباهی که در ادامه بیان خواهیم کرد اجتناب کنید.

چک نکردن روغن
عدم تعویض به‌موقع روغن سریع‌ترین راه برای کوتاه کردن عمر پیشرانهٔ خودرو است. اکثر روغن‌هایی که در بازار هستند، باید پس هر ۵ هزار کیلومتر تعویض شوند. همچنین هر خودرو به روغن خاصی با مشخصات معین نیاز دارد بنابراین هنگام تعویض روغن، برای اطمینان از خرید روغن مناسب، به دفترچه راهنمای خودروی خود مراجعه کنید. البته در پیشرانهٔ خودرو روغن تنها مایعی نیست که نیاز به بررسی منظم دارد و هرچند خیلی‌ها از اهمیت چک کردن روغن آگاه هستند اما از بررسی مایعات دیگری مثل روغن گیربکس، روغن ترمز، روغن هیدرولیک و مایع خنک‌کننده غافل می‌شوند.

چک نکردن باد تایرها
لاستیک‌ها نقطهٔ تماس خودرو با سطح مسیر هستند و کل وزن خودرو را حمل می‌کنند. درنتیجه، سرویس و بررسی لاستیک‌ها موضوع مهمی در نگهداری درست از خودرو خواهد بود. دفترچهٔ راهنمای خودرو به شما می‌گوید که میزان فشار باد مناسب برای لاستیک‌ها چقدر است؛ بنابراین، باید به‌طور مرتب فشار باد را بررسی کنید تا خیلی زیاد یا کم نباشد. البته به‌تازگی سیستم پایش باد تایرها در خودروهای داخلی الزامی شده که با استفاده از سنسورهایی، میزان باد هر چرخ را روی نمایشگر داخلی یا صفحه آمپر به نمایش درمی‌آورد ولی در خودروهای قدیمی‌تر که این سیستم وجود ندارد، باد لاستیک‌ها باید به‌صورت دستی بررسی شود.

عدم انجام سرویس‌های دوره‌ای
بهترین راه برای حفظ خودرو در شرایط مطلوب، انجام سرویس‌های دوره‌ای به‌طور منظم است. این کار باعث می‌شود هر مشکلی پیش از آنکه به یک خرابی بزرگ تبدیل شود، در اسرع وقت تعمیر شده و قطعات فرسوده یا خراب تعویض شوند. اکثر خودروسازان توصیه می‌کنند که خودروی خود را هر ۲۰ هزار کیلومتر یا هرسال یک‌بار، هرکدام که زودتر فرابرسد، برای سرویس دوره‌ای به نمایندگی ببرید. همچنین بسیاری از خودروهای مدرن از طریق اخطاری روی صفحه آمپر، به راننده فرارسیدن زمان سرویس دوره‌ای را اطلاع می‌دهند.

نادیده گرفتن هشدارهای صفحه آمپر
یکی دیگر از اشتباهات بزرگ، عدم توجه به چراغ‌های هشداری است که روی صفحه آمپر روشن می‌شود؛ بنابراین، به محضی که چراغ هشداری روی صفحه آمپر روشن شد، در اولین اقدام، خودرو را به خانه بازگردانید و سپس در اسرع وقت به مکانیک مراجعه کنید. در خودروهای جدیدتر چراغ‌های هشدار مختلف تعبیه شده است که برای فهمیدن معنی هرکدام می‌توانید به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه کنید اما چراغی که همهٔ خودروها حتی نمونه‌های قدیمی‌تر هم وجود دارد، چراغ چک است که وجود مشکلی در خودرو را نشان می‌دهد و با استفاده از دستگاه دیاگ، مشکل دقیق را مشخص خواهد کرد. چراغ هشدار فشار باد تایر و چراغ هشدار سیستم ترمز هم ازجمله دیگر چراغ‌های هشداری است که روی صفحه آمپر به نمایش درمی‌آید.

رانندگی با باک سوخت خالی
خیلی‌ها عادت دارند تا زمانی که باک خودرو تقریباً خالی شود به رانندگی ادامه دهند اما این کار می‌تواند در درازمدت به خودروی شما آسیب بزند. وقتی سطح بنزین در باک کم باشد، پمپ‌بنزین خودرو تحت‌فشار قرار خواهد گرفت زیرا این پمپ با بنزین داخل باک خنک می‌شود؛ بنابراین، اگر به‌طور مکرر اجازه دهید باک خودرو تا انتها خالی شود، می‌تواند منجر به فرسودگی و خرابی زودهنگام پمپ‌بنزین شود. درنتیجه، اگر می‌خواهید از پرداخت هزینهٔ تعمیرات گران‌قیمت و تعویض پمپ‌بنزین جلوگیری کنید، هنگامی‌که هنوز مقداری بنزین در باک هست، اقدام به سوخت‌گیری کنید.

گرم نکردن خودرو
در فصول سرد سال خصوصاً اگر در مناطق سردسیر زندگی می‌کنید، قبل از شروع حرکت باید اجازه دهید موتور خودرو کمی گرم شود. در اکثر خودروهای مدرن، این فرایند تنها یک یا دو دقیقه طول می‌کشد. این کار باعث می‌شود پیشرانه به دمای مطلوب برسد. علاوه بر این، در همین مدت کوتاه کابین هم کمی گرم‌تر خواهد شد تا بتوانید ایمن‌تر و راحت‌تر رانندگی را شروع کنید. برخی از خودروهای جدید به قابلیت استارت از راه دور نیز مجهز هستند که فرایند گرم کردن پیش از حرکت را آسان‌تر می‌کند.

داغ کردن بیش‌ازحد خودرو
برعکس حالت قبلی، اگر در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنید، رانندگی طولانی‌مدت با خودرو در گرم‌ترین روزهای سال می‌تواند منجر به افزایش دمای موتور شود. البته اگر سیستم خنک‌کنندهٔ موتور به‌درستی کار کند، مشکلی وجود نخواهد داشت زیرا فن وارد عمل می‌شود و مایع خنک‌کننده وظیفهٔ خود را انجام می‌دهد ولی اگر سرویس‌های دوره‌ای را انجام نداده باشید یا حداقل سطح مایع خنک‌کننده را بررسی نکرده باشید، ممکن است سیستم خنک‌کننده نتواند به‌درستی کار خود را انجام دهد و موتور بیش‌ازحد داغ شود خصوصاً اگر در ترافیک گیر کرده باشید و نمی‌توانید حرکت کنید تا جریان هوا به محفظهٔ پیشرانه وارد شود. داغ کردن می‌تواند تأثیر مخربی روی قطعات فنی خودرو داشته باشد و حتی خرابی‌های بزرگی مثل سوختن واشر سرسیلندر و تاب برداشتن یا ترک خوردن سیلندر را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین، همیشه سیستم خنک‌کننده را بررسی کنید و مراقب آمپر آب باشید.

حمل بار بیش‌ازحد
حمل بار بیش‌ازحد با خودرو می‌تواند فشار زیادی به تمام قطعات وارد کند و منجر به فرسودگی زودرس شود. در دفترچهٔ راهنمای خودرو، سازنده حداکثر ظرفیت بار قابل‌حمل با خودرو را ذکر می‌کند. اگر بیش از ظرفیت مجاز اقدام به حمل بار با خودرو کنید، فشار اضافی بر پیشرانه، سیستم تعلیق، سیستم ترمز و سایر عملکردهای مهم خودرو مثل سیستم خنک‌کننده وارد خواهد شد. این کار همچنین می‌تواند فرسودگی قطعات را به دنبال داشته باشد که به معنای مراجعهٔ مکرر به تعمیرگاه خواهد بود؛ بنابراین، وسایل غیرضروری را از داخل خودرو خارج کنید و وزن را تا حد امکان پایین بیاورید. همین موضوع در مورد باربند هم صدق می‌کند و در صورت حمل بار بیش‌ازحد، می‌تواند به ساختار خودرو آسیب وارد کند.

دنده عقب زدن بدون توقف کامل
این مشکل بیشتر در مورد خودروهای مجهز به گیربکس دستی صدق می‌کند. زمانی که در حال انجام مانورهایی مثل دور دو فرمان یا پارک دوبل هستید، تغییر سریع دنده به عقب قبل از توقف کامل خودرو می‌تواند در درازمدت به گیربکس آسیب بزند. البته اکثر گیربکس‌های اتوماتیک امروزی به سیستم جلوگیری از درگیری دنده عقب مجهز هستند که اساساً تا قبل از توقف کامل، جلوی قرار گرفتن گیربکس در دنده عقب را می‌گیرد ولی در گیربکس‌های دستی باید حواستان به این موضوع باشد و پس‌ازاینکه خودرو به‌طور کامل متوقف شد، گیربکس را در دنده عقب بزنید.

عدم توجه به صداها یا بوهای غیرعادی
اگر هنگام رانندگی با خودرو متوجه صدای غیرعادی و عجیبی شدید، حتماً آن را جدی بگیرید زیرا بی‌توجهی به این سروصداها ممکن است نهایتاً هزینهٔ تعمیرات سنگینی روی دستتان بگذارد؛ بنابراین، اگر صدای غیرعادی مثل تق‌تق و جیرجیر شنیدید، بهتر است ابتدا بااحتیاط رانندگی کنید و در اسرع وقت به تعمیرگاه مراجعه کنید زیرا اگر این صدا ناشی از خرابی فنی باشد، ممکن است خودرو غیرقابل‌پیش‌بینی شود و کنترل آن را از دست بدهید. همین موضوع در مورد بوهای عجیب هم صدق می‌کند خصوصاً اگر بوی بنزین یا دود اگزوز را در داخل کابین استشمام کنید، می‌تواند بسیار خطرناک باشد؛ بنابراین، هرگز به این موضوعات بی‌توجهی نکنید و حتماً خودرو را به یک تعمیرکار نشان دهید.


 

10 اشتباه که به خودروي شما آسيب مي‌زند

یادداشت | آموزشی

کد محتوا: ۳۶۱۱

ارسال: شنبه، ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰:۵۳

به روز شده: شنبه، ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰:۵۳

کلید واژه‌‌ها: رانندگی، روغن گیربکس، روغن ترمز، مایع خنک کننده، تایر خودرو، چراغ هشدار، پمپ بنزین، باک خودرو، دنده عقب

نوع: یادداشت

موضوع: آموزشی

فرستنده: دبیر محتوا

منبع: پدال

پیوند:

بازدید: ۲۳۲

زبان: پارسی

(۱ مورد )
 

عنوان

متن

 

برای ورود باید به سایت وارد شده باشید.   در حال حاضر امکان ثبت نظر برای شما وجود ندارد، برای افزودن نظرتان، باید ابتدا به سایت وارد شده‌‌ باشید.

 ورود به سایت   برای ورود به سایت اینجا کلیک کنید.

 ورود به سایت   چنانچه هنور در سایت عضو نشده‌‌اید، اینجا کلیک کنید.
(ثبت نام در سایت تنها ۱ دقیقه طول می‌‌کشد!)

   
نظری وارد نشده است، شما اولین باشید ...

درباره آموزشگاه رانندگی هنگام سخن مدیر

 

نام کاربری

 

رمز عبور

   

آموزشگاه رانندگی هنگام


ثبت‌‌نام

مدیریت آموزشی

شرایط و مدارک

دانشنامه

آرشیو

درباره ما

تماس با ما


نشانی: تهران، ميدان رسالت، خيابان هنگام، نبش خیابان بهار

تلفن: ٧٧٢٠٩۴۴۵ - ٧٧٢٠٩۴۴۶ (۰۲۱)

پست الکترونیک: info@hengam.info

 

© ۱۴۰۳ کلیه حقوق برای آموزشگاه رانندگی هنگام محفوظ است.

هرگونه کپی برداری از مطالب و محتوای این وب‌‌سایت بدون مجوز کتبی نقض قانون حمایت از تولیدکنندگان محتوای اینترنتی می‌‌باشد و تحت پیگیرد قانونی قرار خواهد گرفت.

طراحی و توسعه: گروه ریزسامانه‌‌های نمادیس| پایگاه آموزش مجازی رانندگی| عضو طرح سامانه مدیریت هوشمند آموزشگاه رانندگی